P.A.R.T.S. @ Work – Drumming Fragments – een impressive

Enkele weken geleden gaven onze studenten het beste van zichzelf tijdens de laatste P.A.R.T.S.@work. Na zes intensieve weken, brachten ze verschillende fragmenten uit Drumming (1998).  Voormalig rosas dansers Ursula Robb, Taka Shamoto, Clinton Stringer and Marta Coronado dompelden de studenten onder in diverse onderdelen van de choreografie. Ze stimuleerden de studenten om hun eigen materiaal te ontwikkelen, verdergaand op de basis frases en structuren van het origineel. Meer Foto's.

Picture by Anna Van Waeg
(Picture by Anna Van Waeg)

Prix de la Critique 2017 voor afgestudeerden van PARTS

De Franse danspers heeft vier afgestudereden van PARTS bekroond met de prijsvoor beste perfomer, voor hunrol in 'A Love Supreme' van Rosas. Lees verder

 

40 solo's - Dansand - 1-2/7 14-21u

PARTS is  vaste gast op het festival Dansand, dat hedendaagse dans brengt op en rond het strand van Oostende. Op een podium onder de Koninklijke Gaanderijen tonen de studenten één voor één een solo, tijdens een marathon van een hele namiddag lang. Als toeschouwer kan je naar believen passeren, blijven plakken, vertrekken en weer terugkomen.

Zaterdag 1/7 en zondag 2/7, tussen 14 en 21u
Koninklijke Gaanderijen, Oostende
Gratis toegang, geen reservatie nodig.
Voor meer informatie over het festival, ga naar dansand.kaap.be 

 

Student Performances Summer 2017 - 5-8 juli, 20u30, PARTS

In de loop van het eerste jaar creëerden alle studenten een solo. De opdracht was zeer open en de studenten kregen alle artistieke vrijheid en de nodige begeleiding om een eigen vorm te vinden voor hun creativiteit. Voor velen was het de eerste keer dat ze zo’n proces aangingen. Uit de resultaten selecteerde PARTS een 20-tal solo’s die in vier verschillende programma’s aan het publiek getoond worden tijdens de Student Performances. 

Het precieze programma vindt u hier vanaf 26 juni.

Woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juli, 20u30
Tickets: 5€; vooraf reserveren is niet mogelijk, de kassa opent om 19u.

photo Tine Declerck

 

P.A.R.T.S. @ kunstenfestivaldesarts

Enkele weken geleden toonden 42 studenten een drie minuten durende solo tijdens het slot event van Kunstenfestivaldesarts. Meer Foto's.

Solo by Aminata, Picture by Theo Van Rompay

 

Studenten ontdekken het repertoire van William Forsythe.

Onze studenten verdiepen zich in de artistieke modaliteiten van het William Forsythe repertoire. Ze ontdekken deze iconische werken uit de Duitse dansgeschiedenis en werken aan hun eigen versie van SIDER (2011). Fabrice Mazliah, Roberta Mosca and Cyril Baldy, drie ex-forsythe dansers begeleiden hen doorheen de verschillende artistieke aspecten. Meer foto's.

Picture by Tine Declerck
Picture by Tine Declerck (www.tine-declerck.be)
This workshop is made possible with the support of Goethe-Institut

 

SummerSchool – micro projects

Dit jaar introduceert PARTS als onderdeel van de SummerSchool een nieuw format: de micro-projecten. Vijf namiddagen lang werk je intensief samen met een choreograaf aan een korte creatie. Op het einde van de week wordt het resultaat aan de andere deelnemers van de SummerSchool en mensen die je zelf uitnodigt getoond. Dit is wellicht het meest avontuurlijke onderdeel van onze SummerSchool, want de uitgenodigde choreografen komen immers geen bestaande choreografie aanleren! Het worden intense processen, waarbij de choreograaf een startidee en werkmethode aanlevert. Samen samen met de groep van maximaal 15 deelnemers, die nog nooit met elkaar gewerkt hebben, gaat hij/zij op zoek gaar naar een realisatie ervan. De microprojecten zijn een uitdaging voor creatieve geesten en lichamen!

De keuze van choreografen is zeer divers: van ervaren tot jong, van pure dans tot performance, van precies gedefinieerde tot open werkprocessen.

Geïnteresseerd? Ga eens kijken naar de projectbeschrijvingen en de bio’s, en schrijf je in!

 

P.A.R.T.S Solos in Kunstenfestivaldesarts

Afgelopen vrijdag gaven onze studenten het beste van zichzelf tijdens de opening van het kunstenfestival. We kijken er naar uit jullie opnieuw te verwelkomen op zaterdag 27 mei om 17h00 en 21h00 in de machinezaal in Brass. More Pictures.

Picture by Anna Van Waeg

(Picture by Anna Vanwaeg)

 

PARTS 20 years - 50 portraits

Naar aanleiding van onze 20e verjaardag maakten we het boek "P.A.R.T.S. 20 years – 50 portraits”. In dit boek kijkt de school achteruit, met portreten van 50 ex-studenten, die elk hun eigen verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en de rol die PARTS daarin heeft gespeeld. De portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd archieffoto's sluiten het boek af, samen met een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de voorbije 20 jaar hebben bijgedragen aan wat PARTS is. 

Het boek wordt verkocht aan 34,5€ (excl. verzendkosten) Het kan besteld worden via jens@parts.be.

Als voorsmaakje van de look and feel van het boek, kan je hier het interview met Salva Sanchis downloaden.

 

Trisha Brown 1936 - 2017

photo Bart Grietens

PARTS betreurt het overlijden van de choreografe Trisha Brown, die een grote invloed had op het werk dat we doen. Lees verder.

 

Summer School is terug!

Vanaf 10 juli vondt de 8e editie van de Summerschool plaats, met een vernieuwd opzet. vijf weken lang kan je deelnemen aan 

-       clusters van telkens 1 week met 3 lessen: yoga, hedendaags en repertoire Rosas;

-       workshops van  5 dagen: workshops, repertoire Rosas of micro-projecten;

-       lessen en workshops à la carte.

Klik hier voor meer informatie en hier voor het inschrijvingsformulier.

Photo by Tine Declreck

 

PARTS mailing list

Als je informatie wil ontvangen over voorstellnigen, audities en workshops die PARTS organiseert, kan je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd in 1994 opgericht door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard Foccroulle, toenmalig directeur van De Munt. 
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van de school sinds 1994. Haar artstieke visie en werk, dat ze ontwikkelt sinds1982, zijn een voortdurende bron van inspiratie voor het pedagogische programma van PARTS. Voor meer informatie over de achtergrond van het programma,ga naar de pagina presentatie. Voor meer informatie over over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be

 


 

  Manufacture

 

PARTS werd opgericht door Rosas en De Munt. De school wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, en krijgt aanvullende stuen van het netwerk  [DNA] Departures and Arrivals. [DNA] wordt geco-financierd door de Europese Commissie (Creative Europe Program). PARTS en HES-SO/Manufacture (Lausanne, CH) zijn partnerinstellnigen voor hogere hedendaagse dansopleiding, 2013-2017. 

 


 

PARTS Facebook PARTS Twitter.PARTS Instagram

photo Anne Van Aerschot

 

Bekijk video op YouTube

photo Bart Grietens

Bewonderen van  “Het vlot van Medusa" van Théodore Gericault in de les Kunstgeschiedenis van Robin van Besien

Robin van Besien, Audrey Merilus, Jonas Gineika, Jean-Baptiste Portier, Luis Miguel Ramirez Munoz discussiëren over pictoriële ruimte in de les Kunstgeschiedenis.

Wai Lok Chan en Tessa Hall warmen op voor de les contactimprovisatie met Martin Nachbar. 

Wai Lok Chan, Tessa Hall, Keren Kraizer, Synne Elve Enoksen, Cassandre Cantillon warmen op voor de les contactimprovisatie met Martin Nachbar.

Maureen Bator and Aminata Diallo vinden ritme in beweging in de Ritmeklas van Michel Debrulle.

Thomas Higginson geeft een serenade voor Rita Alves in de Zangklas van Lucy Grauman

Fabienne Seveillac, lerares Zang.

test