Studenten ontdekken het werk van William Forsythe

In de maand mei maken onze studenten kennis met de methodiek van William Forsythe. Ze zullen dit iconische werk uit de Duitse dansgeschiedenis ontdekken aan de hand van SIDER (2011). Onder leiding van Fabrice Mazliah, Roberta Mosca, Cyril Baldy, drie ex-forsythe-dansers, gaan ze aan de slag met verschillende artistieke methodes om hun eigen versie creëren.
Deze workshops wordt gerealiseerd met de steun van het Goethe- Institut

P.A.R.T.S. Open Studio / Solos - in het kader van Kunstenfestivaldesarts 2017

05/05 | 19:00 - 21:00 P.A.R.T.S.
27/05 | 17:00 - 19:00 WIELS
27/05 | 21:00 - 23:00 WIELS

Gratis Inkom, meer info.

Workshops Trisha Brown repertoire voor professionele dansers en dansstudenten - 4 nieuwe sessies in april en mei

In april en mei zijn er opnieuw 4 zaterdagen (29 april, 6, 13 en 20 mei) waarop dansstudenten en professionele dansers kunnen kennismaken met het werk van Trisha Brown, onder leiding van Samuel Wentz. Klik hier voor meer informatie. 

Open Call - oproep voor hedendaagse dansers in Brussel 

Brussel kent een levendige en internationale dansscene. In het kader van Dag van de Dans 2017 brengen P.A.R.T.S. en Benjamin Vandewalle, in samenwerking met Rosas en Kaaitheater, een grote groep dansers samen in de straten van Brussel. Klik hier voor meer informatie. 

Photo by Nicola Milatovic
Photo by Nicola Milatovic


Boek P.A.R.T.S. 20 years - 50 portraits

Het boek “20 years – 50 portraits” is speciaal gemaakt voor het twintigjarig bestaan van PARTS. In het boek kijkt de school terug in de tijd en komen vijftig ex-studenten aan het woord die elk hun uniek verhaal vertellen over wat dans voor hen betekent en welke rol PARTS daarin speelt. Deze portretten worden voorafgegaan door een interview met Anne Teresa De Keersmaeker. Honderd foto’s uit de voorbije twintig jaar sluiten het boek af, gevolgd door een overzicht van alle studenten, docenten en medewerkers die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de uitbouw van PARTS.

De volledige lijst met geïnterviewde dansers en choreografen vind je hier.
Als voorsmaakje van de look and feel van het boek kan je hier het interview met Salva sanchis downloaden.

Het boek is beschikbaar voor €34,50, exclusief verzendkosten. Bestellen kan via jens@parts.be.

 

Trisha Brown 1936 - 2017

photo Bart Grietens

PARTS betreurt het overlijden van choreografe Trisha Brown, die een grote invloed heeft uitgeoefend op het werk dat we doen.
Lees verder 

 

Summer School is terug van weggeweest

Op 10 juli gaat de achtste editie van Summer School van start. De Summer School wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Tijdens een vijf week durend programma zal het mogelijk zijn om deel te nemen aan

-       5-daagse clusters van 3 lessen: yoga, hedendaags en Rosas repertoire;

-       5-daagse workshop: workshops, Rosas repertoire of Micro Projects;

-       Lessen à la carte

Klik hier voor meer informatie en hier voor het inschrijvingsformulier.

Photo by Tine Declreck

 

PARTS mailing lijst

Wil je op de hoogte gehouden worden van voorstellingen, audities en open lessen op PARTS?
Klik hier om je in te schrijven.

 

Anne Teresa De Keersmaeker

PARTS werd opgericht in 1994 door choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en Bernard foccroulle, directeur van de nationale opera De Munt. Onder de nieuwe directie van Peter De Caluwe blijft de Munt een structurele partner van PARTS. Voor meer informatie over de activiteiten van De Munt, ga naar www.demunt.be.
Anne Teresa De Keersmaeker is directeur van PARTS vanaf de oprichting. Haar artistieke visie en werk, ontwikkeld sinds 1982, zijn een permanente bron van inspiratie voor het pedagogisch programma van PARTS. Voor meer achtergrond over het programma, ga naar de presentatie van de school. Voor meer informatie over het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker en het Rosas-gezelschap, ga naar www.rosas.be


 

  Manufacture

 

PARTS was founded by Rosas and De Munt/La Monnaie. The school is funded by the Ministry of Education of the Flemish Community and receives additional support from the project [DNA] Departures and Arrivals. [DNA] is funded by the European Commission (Creative Europe Program). PARTS and HES-SO/Manufacture (Lausanne, CH) are 2013-2017 partner institutions for higher education in contemporary dance.

 


 

PARTS Facebook PARTS Twitter.PARTS Instagram

PARTS20 celebrations at Beursschouwburg

Bekijk video op YouTube

photo Bart Grietens

Bewonderen van  “Het vlot van Medusa" van Théodore Gericault in de les Kunstgeschiedenis van Robin van Besien

Robin van Besien, Audrey Merilus, Jonas Gineika, Jean-Baptiste Portier, Luis Miguel Ramirez Munoz discussiëren over pictoriële ruimte in de les Kunstgeschiedenis.

Wai Lok Chan en Tessa Hall warmen op voor de les contactimprovisatie met Martin Nachbar. 

Wai Lok Chan, Tessa Hall, Keren Kraizer, Synne Elve Enoksen, Cassandre Cantillon warmen op voor de les contactimprovisatie met Martin Nachbar.

Maureen Bator and Aminata Diallo vinden ritme in beweging in de Ritmeklas van Michel Debrulle.

Thomas Higginson geeft een serenade voor Rita Alves in de Zangklas van Lucy Grauman

Fabienne Seveillac, lerares Zang.

test