nieuws
en nl fr

SOMNIA - P.A.R.T.S. / Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

44 jonge dansers gaan samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met de Gaasbeekse natuur, geïnspireerd door de 17e-eeuwse astronoom Johannes Kepler en diens tijdsgenoot William Shakespeare. Van 29 mei tot en met 01 juni 2019 in het Kasteelpark Gaasbeek, in het kader van het Kunstenfestivaldesarts.

Ze gaan in dialoog met het natuurlijk landschap, waar parameters als geluid en stilte, licht en donker, afstand en nabijheid relatief worden, en zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe grenzen verschijnen. In de zoektocht naar een ecologische esthetiek laten ze de vier muren van het theater achter zich voor een performance die een minimum aan theatrale ingrepen vereist en naadloos kan versmelten met de natuurlijke omgeving. Het bos en de nachtelijke hemel vormen het ideale decor voor de ‘dromen’ waarnaar de titel Somnia verwijst. De eerste is Somnium, een novelle van de 17e-eeuwse astronoom Johannes Kepler, waarin science fiction en wetenschap versmelten om te bewijzen dat de planeten in elliptische banen rond de zon draaien. De tweede droom aan de basis van de voorstelling is A Midsummer Night’s Dream. Met Kepler en Shakespeare exploreren de dansers het samengaan van tekst, dans en muziek in een spel met de zwaartekracht, gegidst door fantastische verhalen en in een tijdruimte ver voorbij de grens van het stedelijke theater.

Somnia
is een project met de laatstejaarsstudenten van P.A.R.T.S., de dansschool opgericht door Anne Teresa De Keersmaeker in 1995.

Met: Rita Alves, Maureen Bator, Cassandre Cantillon, Calvin Carrier, Wai Lok Chan, Aminata Diallo, Synne Enoksen, Papis Faye, José Fernandez, Carolina Ferreira, Némo Flouret, Rafael Dos Santos, Jonas Gineika, Tessa Hall, Hanako Hayakawa, Hyeonseok Lee Thomas Higginson, Mei-Ning Huang, Cheyenne Illegems, Keren Kraizer, Georges Labbat, Robson Ledesma, Eimi Leggett, Ivan Lucadamo, Lydia McGlinchey, Audrey Merilus, Vasco Mirine, Fouad Nafili, Azusa Namba, Timothy Nouzak, Stanley Ollivier, Alban Ovanessian, Jean-Baptiste Portier, Margarida Ramalhete, Luis Ramirez Munoz, Myriam Rosser, Julia Rubies, Cintia Sebök, Joshua Serafin, Mariana Silva, Judith Van Oeckel, Mooni Van Tichel, Gustavo Vieira, Mamadou Wague

Gecreëerd door: Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, Kasteel van Gaasbeek, Agentschap Natuur & Bos
Productie: P.A.R.T.S.
Coproductie: Rosas, tg STAN, Kunstenfestivaldesarts, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek
P.A.R.T.S. is gesteund door het Vlaams Ministerie van Onderwijs

klik hier
voor meer informatie!

Somnia