nieuws
en nl fr

P.A.R.T.S op het DANSAND! festival in Oostende

Als afsluiter van het academiejaar dansen we de zomer in op het DANSAND! festival in Oostende. DANSAND! is een festival voor dans en beweging. Dit jaar ligt de focus op ontmoeting en verbinding met een driedaags programma vol performances op bijzondere locaties. P.A.R.T.S. is een vaste en graag geziene gast op DANSAND!, in het verleden waren er tal van creaties met gastchoreografen, site-specifieke voorstellingen en afstudeerwerken te zien. Dit jaar presenteren de studenten Training een reeks solo’s.

Vorig jaar startte een 40-tal nieuwe bachelorstudenten Training hun avontuur bij P.A.R.T.S. Begeleid door onze coaches persoonlijk werk Christine De Smedt en Femke Gyselinck kreeg elke student de opdracht om vanuit hun eigen interesses en achtergrond een solo te creëren. Op Dansand! 2021 delen ze de solo’s voor het eerst met een publiek, herwerkt voor de bijzondere context van DANSAND!.
Daarnaast kan je hen in een collectieve improvisatie aan het werk zien waarbij ze inspelen op de architecturale omgeving en de natuurelementen.

De studenten zullen op zaterdag 3 juli en zondag 4 juli doorlopend optreden in de Dansba’r van DANSAND! tussen 11u en 17u.

De studenten gaan al om 10u van start met hun dagelijkse warm up.
Heb je je wel eens afgevraagd hoe professionele dansers zich klaarmaken voor een voorstelling? Je krijgt de kans om je benen los te strekken op het strand, samen met onze studenten. Doe je danskleren aan en doe mee aan deze collectieve warm-up!


Credits

Concept & performance: P.A.R.T.S Training studenten van Generatie XIII:
Abigail Aleksander, Adem Ouhaibia, Amine Mazhoud, Antoine Dupuy, Ariadna Pamela Navarrete Valverde, Birit Haarla, Cecily Lewelling, Charlotte Cétaire, Ching-Shu Huang, Daniel Cantero, Eleni Roberts, Elsa Tagawa, Helen D'Haenens, Jair Jezehu Montes Rangel, Jean Pierre Buré, Katja Haarla, Kia Jewell, Laetitia Dupertuis, Lobke Leemans, Luyd De Souza Carvalho, Macarena Bielski López, Magdelaine Hodebourg, Marita Sinikka Schwanke, Marllon Araújo, Mate Jonjić, Niklas Capel, Nina Godderis, Per Anders Solli, Philomene Jander, Rania Barhoumi, Renátó Miskolczi, Selby Jenkins, Solal Mariotte, Urtė Groblytė, Vladimir Babinchuk Outerelo, Zoé Lakhnati


Coaching solo’s: Christine De Smedt en Femke Gyselinck
Coaching herwerkte solo’s DANSAND!: Christine De Smedt
Productie: P.A.R.T.S

Meer info over het programma en de tickets here


Trailer DANSAND!10/05/2021 - Beelden DANSAND! © Olympe Tits

Dansand-2021-Olympe-Tits