nieuws
en nl fr

PARTS@work #5: Zondag 10/3 15u

In de volgende PARTS@work presenteren studenten hun eigen creaties, met werk van Joshua Serafin, Hanako Hayakawa & Rafael dos Santos, en Tessa Hall.

I.B 99085
van Joshua Serafin en Rita Alves

Wat is het toekomstige lichaam?
Wat is de ideale identiteit?
Wat blijft er van ons over als we ons van al onze menselijkheid ontdoen?
Waarheen leidt deze kapitalistische machine ons?

Choreografie door Joshua Serafin in samenwerking met Rita Alves
Artistieke leiding en bewegingscoach: Rasa Alksnyte
Geluid: Marc Appart


ヨM ME
door Rafael dos Santos en Hanako Hayakawa

Een spel van leiden en volgen in korte scènes beperkt tot 5 seconden wordt een uitwisseling van nonsensicale taal. Twee individuele lichamen verbonden door de trilling van hun zoektocht naar een manier van communiceren. Deze vibratie lekt uit hun lichaam en creëert een hybride lichaamsfenomeen, dat hen dichter bij elkaar brengt en hun subjectiviteit doorbreekt.

Gemaakt en uitgevoerd door Rafael dos Santos en Hanako Hayakawa
Speciale dank aan Andros Zins-Browne en Femke Gyselink.
Dank aan Tessa Hall, Jean-Baptiste Portier, Georges Labbat, Julia Rubies Subiros, Lydia McGlinchey, Keren Kraizer, Luis Ramirez Muñoz, Mariana Miranda en Mooni Van Tichel.

H _ _ story
van Tessa Hall
A women's history project. A documentary performance

Ik heb onderzoek gedaan naar de relatie tussen de documentatie van vrouwen in de geschiedschrijving en de documentatie van choreografie. Het begon in het eerste jaar van PARTS met een solo gebaseerd op "The Dinner Party", een installatie van Judy Chicago uit de jaren 1970, die 39 vrouwen vertegenwoordigde die door de geschiedschrijving vergeten zijn. Nu is het project meer specifiek gericht op de ideologieën en praktijken van de vrouwengeschiedenis.
Waarom maken we sommige dingen zichtbaar en andere onzichtbaar? Wat geraakt er op de scène of in de boeken, en wat gaat er in de prullenbak? Wat kiezen we om te onthouden en wat wordt er vergeten? Wie belichten we en wie houden we in de schaduw? Wat vinden we nodig of overbodig om mee te werken? Wat waardeer ik, wat ont-waard ik, wat kan ik her-waarderen?

Creatie en presentatie: Tessa Hall

Zondag 10/3, 15u, PARTS studio's

Gratis toegang, geen reservering!

Picture-Joshua-Serafin