nieuws
en nl fr

Training studenten werken op het repertoire van Trisha Brown

De voorbije vijf weken gingen onze Bachelorstudenten van Training aan de slag met het repertoire van Trisha Brown’s Son of gone Fishin’ (1981). Onder begeleiding van twee dansers van de Trisha Brown Dance Company, Samuel Wentz en Leah Ives, verdiepten ze zich in het repertoire materiaal. Onze tutor Diane Madden, die zelf een rijke geschiedenis heeft met de Trisha Brown Dance Company, stelde het workshop project samen en legde de fundamenten voor dit blok door dansfrases en gedetailleerde technische kennis door te geven doorheen haar lessen hedendaagse techniek.

Lees verder onder de foto.


De studenten improviseerden in kleine groepjes met een basis frase en vastgelegd materiaal, gevoed door de observatie van choreografische principes en ideeën van het originele werk. Het creatieproces bestaat uit gezamenlijke improvisaties en collectieve beslissingen. Elke groep bekomt zo tot een ander proces en resultaat. Na afloop krijgt de hele groep de kans om samen met de docenten de verschillende resultaten (via online video) te bekijken en te bespreken in een collectieve online feedbacksessie.

Naast het repertoirewerk in de namiddag werkten de studenten met Anja Röttgerkamp op fasciatherapie en Eoghan O’Kelly op kracht en conditie, met een focus op blessurepreventie en herstel. Deze lessen ondersteunen de dagelijkse fysieke praktijk en geven onze studenten tools en kennis voor hun training en latere autonome praktijk.

2021 - Foto's door Tine Declerck

2/04/2021

20210402-PARTS-Trisha-Brown-ROSAS5-DECLERCK-Tine-LR2