Auditions Training
en nl fr

WINTER WORKSHOPS

P.A.R.T.S. organiseert een aantal activiteiten om kennis te maken met de school en het programma.
Ben jij een jonge aspirant-danser/choreograaf die overweegt om deel te nemen aan de audities voor het ‘Training’ programma van 2022-2025?
Tijdens de winter van 2021-2022 kan je deelnemen aan drie lange weekend workshops met hedendaagse danslessen, compositie, ballet, theorie enz.

Voor de WINTER WORKSHOPS hanteren we dezelfde leeftijdsgrens als voor deelnemers aan de Training Cycle audities: je moet minimaal 18 en maximaal 23 jaar oud zijn (beide leeftijden op 31 dec. 2022).
De deelnemers worden niet geobserveerd en er wordt geen feedback gegeven over de kansen van de deelnemers om te slagen voor de audities.

DATA EN INSCHRIJVINGSGELD
Zat-Zon 30-31 oktober 2021 - Fee €55 - Max. 25 deelnemers
Woe-Vrij 5-7 januari 2022 - Fee €75 - Max. 65 deelnemers
Zat-Zon 26-27 februari 2022 - Fee €55 - Max. 25 deelnemers

INSCHRIJVING

Inschrijving gaat via een online inschrijvingsformulier.Wij kunnen jouw reservering pas bevestigen nadat wij het bedrag voor de workshop hebben ontvangen. Annuleringen kunnen niet worden terugbetaald.
Voor de Winter workshops heb je een Covid Safe Ticket (CST) of EU Digitaal Covid Certificaat nodig.

Voor de Winter Workshop van Zat-Zon 30-31 oktober, 2021:
deze workshop heeft reeds plaatsgevonden.

Voor de Winter Workshop van Woe-Vrij 5-7 januari 2022:
deze workshop heeft reeds plaatsgevonden.

Voor de Winter Workshop van Zat-Zon 26-27 februari 2022:
REGISTREER HIER
Update op 5 januari 2022:
Deze Winter Workshop is volzet. Wil je op de wachtlijst ingeschreven worden, stuur dan een mail naar ons team op auditions@parts.be.

HOE TE BEREIKEN >>

Personal work Jellyfish - picture by Tine Declerck
Personal work Jellyfish - picture by Tine Declerck


LESBESCHRIJVINGEN WO-FRI 5-7 JANUARI, 2022:

Hedendaagse les met Jason Respilieux (bio):
We zullen een nieuwe betekenis geven aan techniek door ons af te vragen waartoe ons lichaam in staat is. Hoe ver kan ik gaan? Wat is er al beschikbaar voor mij? De les is zo gemaakt dat we een begrip en bewustzijn krijgen van ons persoonlijke lichaam en van wat of wie ons omringt. Door middel van onze zintuigen, individueel en samen, begrijpen we taakgerichte oefeningen en improvisatie-richtlijnen. De praktijk is erop gericht dat men zich bewust wordt of herontdekt wat zijn lichaamspotentieel is. Zo kansen grijpen die voortdurend in ons allen aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat je luistert naar de essentie van je gedachten, intuïties en omgeving en daarnaar handelt.

Ballet les met Libby Farr (bio):
De balletles evalueert en her-evalueert het lichaam van de danser en is gebouwd op de klassieke structuur van een balletles met als doel het bewustzijn van de danser van zijn of haar eigen natuurlijke uitlijning en ervaring te versterken. De les is verdeeld in twee delen: de barre en de midden oefening. Oefeningen aan de barre leggen de nadruk op het isoleren en loslaten van de gewrichten om zo het kernbewustzijn van de danser te versterken en te ontdekken waar de beweging in het lichaam begint. Door de functionele plaatsing van het lichaam te ondersteunen, wordt het natuurlijker en vloeiender, in plaats van stijf en vastgehouden, waardoor de beweging minder belastend is. De tweede helft van de balletles, die in het centrum wordt gegeven, daagt de danser voortdurend uit om de nieuw ontdekte plaatsing te gebruiken wanneer hij zijn gewicht moet verplaatsen en zijn lichaam door de ruimte moet dragen. Motivatie, vloeiende beweging en momentum zijn belangrijke punten om de danser te helpen te bewegen vanuit de kern en de innerlijke spieren die een grotere vrijheid van dynamiek en expressie ondersteunen. De danser krijgt een sterker gevoel van vertrouwen om ruimte te nemen en verder te gaan dan techniek.

Improvisatie workshop met David Hernandez (bio)

Tijdens deze workshop verkennen we spontane compositie, of improvisatie als een performance vorm. Ons werk zal geconcentreerd zijn rond hoe te componeren in het moment met anderen en het leesbaar en plezierig te maken voor de toeschouwer. Het gaat niet om jammen, maar eerder om de vraag hoe ideeën voor te stellen en te ontwikkelen in een performatieve improvisatievorm. In deze interesse zullen we zowel gescoorde als wijd open improvisaties onderzoeken met de nadruk op consequentie en leesbaarheid, en werken aan het ontwikkelen van de gereedschappen en verbeelding die nodig zijn om dit te bereiken.

Theorieles met Tessa Hall (bio)
Deze sessie geeft een voorbeeld van wat een theorieles in PARTS kan zijn. Geen specifieke voorbereiding vereist!
De les bestaat uit drie delen. Eerst een basis-inleiding in de feministische theorie met bijzondere aandacht voor het ontleden van de terminologie. Vervolgens kijken we naar het werk van Gerda Lerner, een pionier op het gebied van het verhaal van de vrouw. Van hieruit maken we kennis met andere vrouwelijke figuren die hun vakgebied hebben ondermijnd, van schrijfsters tot beeldend kunstenaars.

Yoga les met Stéphane Bourhis (bio):
Het onderricht van Yoga volgens de methode van BKS Iyengar is gebaseerd op een diepgaande beoefening van yogahoudingen en pranayama (kunst van het ademhalen), met nauwgezetheid, intensiteit en precisie van de lichaamsuitlijningen. Tijdens de les verkennen we geleidelijk de uiterlijke en de innerlijke geometrie van het lichaam in verschillende groepen van houdingen en bewegingen.

Rosas Repertoire workshop met Fumiyo Ikeda (bio):
Drumming (1998) is een van de meest fascinerende choreografieën die Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas creëerde. We zullen werken rond de zeven basismaterialen van Drumming en met dit materiaal maak je een persoonlijke transformatie en compositie op dezelfde manier als we met het gezelschap hebben gedaan. We zullen ook proberen om iets nieuws te maken met je eigen materiaal.

PROGRAMMA

1.
Zat-Zon 30-31 oktober 2021 - Kosten €55 - Max. 25 deelnemers
Zaterdag 30/10 van 10u30 tot 18u:

les in hedendaagse techniek met Youness Khoukhou, balletles met Lise Vachon, compositie workshop met Marie Goudot en Michaël Pomero, en een vraag-en-antwoordsessie over PARTS en het auditieproces met docent Lise Vachon en coördinator Steven De Belder.
Zondag 31/10 van 9.00 tot 15.30 uur:
yogales met Laia Puig Escandell, hedendaagse techniekles met David Hernandez, workshop compositie met Marie Goudot en Michaël Pomero.

2. Woensdag 5-7 januari 2022 - Kosten €75 - Max. 65 deelnemers
Woensdag 5/1 van 9.30 tot 17 uur:

balletles met Libby Farr, hedendaagse les met Jason Respilieux, Rosas repertoire workshop met Fumiyo Ikeda en Sue-Yeon Youn
Donderdag 6/1 van 9.30 tot 17 uur:

balletles met Libby Farr, hedendaagse les met Jason Respilieux, improvisatie workshop met David Hernandez
Vrijdag 7/1 van 9.15 tot 17.30 uur:

yogales met Stéphane Bourhis, theorieles met Tessa Hall, improvisatieworkshop met David Hernandez

Let op: als we veel inschrijvingen hebben, zullen we in twee groepen werken. In dat geval is het mogelijk dat de schema's verschuiven, maar dit zal gebeuren binnen het tijdsbestek zoals hierboven gepresenteerd.

3.Zat-Zon 26-27 februari 2022 - Fee €55 - Max. 50 deelnemers
Zaterdag 26/2 en

Zaterdag 26/2 van 9.30 tot 17.30
9.30: inschrijving
10.00 - 13.15: Theater, Kuno Bakker (groep 1) // Rosas repertoire, Fumiyo Ikeda (groep 2)
13.15 - 14.15: Lunchpauze + gesprek over PARTS
14.15 - 15.45: Hedendaags, Rakesh Sukesh (groep 1) // Ritmeles, Kaja Farszki (groep 2)
16.00 - 17.30: Ritmeles, Kaja Farszki (groep 1) // Hedendaags, Rakesh Sukesh (groep 2)

Zondag 27/2 van 9.30 tot 17.30

9.15: Registration
09.45 - 11.15: Ballet, Laura Bachman (groep 1) // Hedendaags, Rakesh Sukesh (groep 2)
11.30 - 13.00: Hedendaags, Rakesh Sukesh ((groep 1) // Ballet, Laura Bachman (groep 2)
13.00 - 14.15: Lunchpauze
14.15 - 17.30: Rosas repertoire, Fumiyo Ikeda (groep 1) // Theater, Kuno Bakker (groep 2)