nieuws
en nl fr
Unnamed

Lezing 6/11 19u30: Thomas Talawa Presto: The Black Body as an Archive & What you are trained not to see

In deze lezing staat de praktijk van de Afrikaanse diaspora-kunst centraal: als archief, verzet en transformatie. Het gaat uit van een Afrogene benadering, waarbij de "geografie van de rede" wordt geherstructureerd en de verschillende tijdlijnen, genres en praktijken worden benaderd vanuit het perspectief van het ritme als een mobiele instelling. Het probeert zich uit de sfeer van mystiek, obscuriteit en tropen te verplaatsen naar toegang, recht op ondoorzichtigheid en benaderbaarheid. De lezing probeert moedig het ongemakkelijke en moeilijke gesprek aan te gaan met het perspectief van een genereuze zwarte woede.
Lezing op woensdag 6 november om 19.30 uur in PARTS. Iedereen welkom!

Thomas "Talawa" Prestø is de oprichter en artistiek leider van het Tabanka African & Caribbean Peoples Dance Ensemble in Oslo, Noorwegen. Het gezelschap en de bijbehorende bewegingstechniek, de Talawa Techniek, is al 21 jaar in de maak. De Talawa Techniek is een van de weinige volledig gecodificeerde technieken die uit Afrika en de diaspora komen. Tabanka Dance Ensemble is het Noord-Europees grootste full time zwarte dansgezelschap. Het gezelschap werkt buiten de westerse canon van de kunstproductie om zeer kinetisch hedendaags werk te creëren dat put uit de Afrikaanse, Caribische en diasporische bewegingspraktijken. De bedrijven en technieken slogan en kernprincipe is Ancient Power - Modern Use.

Lees meer
20190902-PARTS-GEN-XIII-Start-photo-Tine-DECLERCK-LR7

PARTS 2019-2020

In 2019-20 start PARTS met een nieuwe generatie studenten en een nieuw programma!
Op 2 september zijn de studenten van Generatie XIII begonnen met het eerste jaar van de Training Cyclus 2019-2022. Ze zijn 40, die 24 verschillende nationaliteiten uit vijf continenten vertegenwoordigen.
Op 23 september start het nieuwe Studios programma, met een programma van 2 jaar met 14 deelnemers uit 11 verschillende landen.
Kom af en toe een blok werpen op de website of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor nieuws over publieke activiteiten!

Lees meer
Portretcharlotte 4442 Low

Charlotte Vandevyver vanaf 2020 nieuwe adjunct-directeur van P.A.R.T.S.

Op 1 september 2020 zal Theo Van Rompay (1954), mede-oprichter van P.A.R.T.S., zijn functie neerleggen als adjunct-directeur van de school. Zijn opvolging is nu al verzekerd, aangezien een jaar eerder, in september 2019, het nieuwe ‘Studios’-programma van start gaat, waarvoor een coördinator moest worden aangesteld. Charlotte Vandevyver (1982) zal vanaf 1 mei 2019 de implementatie van dit nieuwe ‘Studios’-programma realiseren. Op 1 september 2020 neemt zij dan haar functie op als de nieuwe adjunct-directeur van P.A.R.T.S., om samen met directeur Anne Teresa De Keersmaeker de school te leiden.

Lees meer