nieuws
en nl fr
Ballet

Auditions Training Cycle 2019-2022 - Extra date!

We have reached the maximum capacity for our pre-selections in Brussels on 16.03 & 30.03 and for the Firenze pre-selection on 23.03. Inscriptions are now closed for all three auditions.

We decided to add an EXTRA pre-selection on 06.04 in Brussels, only a few days from the final auditions (9.04-14.04). If you couldn’t make it to any of the previously announced and/or sold out auditions we advise you to register now to guarantee your spot in our audition procedure!

Lees meer
Picture-Joshua-Serafin

PARTS@work #5: Zondag 10/3 15u

In de volgende PARTS@work presenteren studenten hun eigen creaties, met werk van Joshua Serafin, Hanako Hayakawa & Rafael dos Santos, en Tessa Hall.

I.B 99085
van Joshua Serafin en Rita Alves

Wat is het toekomstige lichaam?
Wat is de ideale identiteit?
Wat blijft er van ons over als we ons van al onze menselijkheid ontdoen?
Waarheen leidt deze kapitalistische machine ons?

Choreografie door Joshua Serafin in samenwerking met Rita Alves
Artistieke leiding en bewegingscoach: Rasa Alksnyte
Geluid: Marc Appart


ヨM ME
door Rafael dos Santos en Hanako Hayakawa

Een spel van leiden en volgen in korte scènes beperkt tot 5 seconden wordt een uitwisseling van nonsensicale taal. Twee individuele lichamen verbonden door de trilling van hun zoektocht naar een manier van communiceren. Deze vibratie lekt uit hun lichaam en creëert een hybride lichaamsfenomeen, dat hen dichter bij elkaar brengt en hun subjectiviteit doorbreekt.

Gemaakt en uitgevoerd door Rafael dos Santos en Hanako Hayakawa
Speciale dank aan Andros Zins-Browne en Femke Gyselink.
Dank aan Tessa Hall, Jean-Baptiste Portier, Georges Labbat, Julia Rubies Subiros, Lydia McGlinchey, Keren Kraizer, Luis Ramirez Muñoz, Mariana Miranda en Mooni Van Tichel.

H _ _ story
van Tessa Hall
A women's history project. A documentary performance

Ik heb onderzoek gedaan naar de relatie tussen de documentatie van vrouwen in de geschiedschrijving en de documentatie van choreografie. Het begon in het eerste jaar van PARTS met een solo gebaseerd op "The Dinner Party", een installatie van Judy Chicago uit de jaren 1970, die 39 vrouwen vertegenwoordigde die door de geschiedschrijving vergeten zijn. Nu is het project meer specifiek gericht op de ideologieën en praktijken van de vrouwengeschiedenis.
Waarom maken we sommige dingen zichtbaar en andere onzichtbaar? Wat geraakt er op de scène of in de boeken, en wat gaat er in de prullenbak? Wat kiezen we om te onthouden en wat wordt er vergeten? Wie belichten we en wie houden we in de schaduw? Wat vinden we nodig of overbodig om mee te werken? Wat waardeer ik, wat ont-waard ik, wat kan ik her-waarderen?

Creatie en presentatie: Tessa Hall

Lees meer
Portretcharlotte 4442 Low

Charlotte Vandevyver vanaf 2020 nieuwe adjunct-directeur van P.A.R.T.S.

Op 1 september 2020 zal Theo Van Rompay (1954), mede-oprichter van P.A.R.T.S., zijn functie neerleggen als adjunct-directeur van de school. Zijn opvolging is nu al verzekerd, aangezien een jaar eerder, in september 2019, het nieuwe ‘Studios’-programma van start gaat, waarvoor een coördinator moest worden aangesteld. Charlotte Vandevyver (1982) zal vanaf 1 mei 2019 de implementatie van dit nieuwe ‘Studios’-programma realiseren. Op 1 september 2020 neemt zij dan haar functie op als de nieuwe adjunct-directeur van P.A.R.T.S., om samen met directeur Anne Teresa De Keersmaeker de school te leiden.

Lees meer